Grove fladbrød med kålsalat, kryderede søde kartofler og avocado-dip
Antal: 4pers.
Ingredienser
Grove fladbrød/naanbrød (10 stk)
20ggær
2dllunken vand
2tsksalt
1spsksukker
1,5dlgræsk yoghurt 2%
100ggroft mel - jeg brugte hvid hvedemel
450-500ghvedemel
100gklaret smør eller ghee
Nigellafrø eller tørrede krydderier
Krydrede søde kartofler
2søde kartofler
3spskolivenolie
1tskspidskommen
½tskhvidløgspulver
½tskløgpulver
2tskchiliflager
Salt/peber
Kålsalat
½spidskål - lilla (eller rødkål)
2gulerødder - medium
1rødløg
1frisk chili
1håndfuld frisk persille
3spskolivenolie
1lime
Salt/peber
Avocado-dip
2avocado
2spskcremefraiche 18%
1fedhvidløg - finthakket.
½tskløgpulver
½tskspidskommen
¼tskchilipulver
½lime - saft
Salt/peber
Fremgangsmåde
Grove fladbrød/naanbrød
Opløs gæren i vandet, tilsæt herefter salt, sukker, yoghurt og groft mel.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes. Ælt dejen rigtig godt til den er smidig og glat – det tager ca. 8 min.
Dejen kommes tilbage i skålen og dækkes til med et viskestykke, lad den hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
Kom smørret i en lille gryde og smelt den ved svag varme. Når det hele er smeltet tages smørret af blusset og sættes til side. Her vil der dannes et hvidt bundfald, mælkeproteinet, som sigtes fra. Hvis du bruger ghee skal det ikke klares, da det er klaret smør.
Del dejen i 10 stykker. Kom lidt mel på bordet og rul hvert stykke meget tyndt ud, formen må gerne være lidt rustik og aflang.
Varm en pande med lidt klaret smør på, når panden er varm lægges et brød på panden og steges ca. 2-3 minutter på hver side til det er gyldent og gennembagt.
Brødet tages af panden og pensles med lidt smeltet smør og drysses med nigellafrø eller anden krydderi.
Krydrede søde kartofler
Skræl og skær kartoflerne i mindre tern. Fordel dem i et fad og vend dem med olivenolie og krydderier. Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter - til de er møre. Tag dem ud og afkøl lidt.
Kålsalat
Skær spidskål i fine strimler. Riv gulerødderne groft. Skær rødløget i fine tern. Fjerne kernerne i chilien og skær den i fine tern. Hak persillen fint. Bland det hele sammen til en salat.
Pisk olivenolie, lime, salt og peber sammen til en dressing. Vend dressingen med salaten.
Avocado-dip
Mos avocadokødet fra de to avocadoer sammen med cremefraiche. Tilsæt hvidløg, lime og de øvrige krydderier. Smag til.
Servering
Spis brødene med fyld af kålsalat, søde kartoflerne, avocado og masser af lime.
Noter
Søde kartofler kan udskiftes med lamme/oksekød i strimler eller frisk laks i tern. Brug de samme krydderier og steg kødet/fisken på panden.