Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bøf stroganoff
Tilb. tid
2
timer
t
Antal:
4
pers.
Ingredienser
750
g
oksekød i strimler
-
oksefilet skal ikke simre - skært oksekød skal simre
3-4
spsk
paprika
3
spsk
mel
Salt/peber
1
spsk
olie + 1 spsk smør
2-3
løg
-
i tynde både
200
g
bacon
-
i tykke tern (gerne tørsaltet)
250
g
champignon
-
halveret eller i skiver
3
spsk
tomatpure
1
tsk
grov sennep
2
laurbærblade
5
dl
piskefløde
-
eller halv fløde, halv cremefraiche 18%
2
dl
oksefond
Salt/peber
Frisk bredbladet persille
Fremgangsmåde
Bland paprika, mel, salt, peber og mel sammen.
Vend oksekødsstrimlerne i blandingen.
Steg baconen sprød i en stor gryde. Tag baconen op og læg på en tallerken.
Svits løg og champignon i baconfedtet til de er gyldne og tilberedte - ca. 5 minutter.
Tag det op af gryden og læg sammen med baconen på tallerkenen.
Kom olie og smør i gryden.
Brun kødet ved høj varme - pas på at paprikaen ikke brænder på - ca. 3 minutter.
Når kødet bliver fast, så tilsæt tomatpure, sennep, laurbærblade, løg, bacon og champignon.
Afhængig af hvilken slags kødudskæring, som du bruger er der to veje her.
Er det oksefilet, så må du
ikke
lade retten simre!
Her skal du tilsætte fløde og 0,5 - 1 dl fond og varme retten hurtig igennem og så smage til. Lader du retten simre, så bliver kødet sejt.
Benytter du en billigere udskæring, så tilsætter du fond og lader retten simre 1-2 timer indtil kødet er mørt. Smag til undervejs!
Tilsæt til sidst fløde (og cremefraiche) og smag Bøf stroganoff til.
Server med friskhakket persille - til kartoffelmos, ris eller brød.
Noter
Jo bedre kvalitet som kødet har, jo mindre tid skal du give det.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen