Opløs gær i vandet.
Tilsæt groft mel, hvedemel og salt.
Rør dejen godt sammen - men ælt den ikke. Den skal være som en meget tyk grød.
Kom madfilm eller en plastpose over skålen og sæt den i køleskabet i min. 10 timer.
Tag skålen ud og lad den stå og "få varmen" på køkkenbordet 1 time.
Skrab dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen og kom den tilbage i skålen. Lad den efterhæve 1 time.
Varm imens ovnen op til 250 grader med en støbejernsgryde i.
Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Hæld forsigtig dejen heri og sæt låget på.
Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter.
Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.
Tag det ud, vip det ud af gryden og lad den afkøle mindst 2 timer på en bagerist før du sætter tænderne i det.