Go Back

Havregrynsboller med græsk yoghurt

Tilb. tid20 min
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken danskvand - eller alm. postevand
  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 7-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Smuldr gær i en skål og tilsæt vandet.
  • Opløs gærren helt.
  • Tilsæt græsk yoghurt, honning, salt, havregryn og 3 dl hvedemel.
  • Rør dejen godt sammen ved medium hastighed med en elpisker eller en røremaskine.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres. Dejen skal være ret klistret. Rør dejen igennem i ca. 6-8 minutter, til den er sammenhængende/smidig, men stadig meget klistret/våd.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1.5 time.
  • Fyld en skål med vand eller tænd for vandhanen. Gør dine hænder godt våde, tag et stykke af dejen og form til en rustik bolle. Læg den på en bageplade med bagepapir. Forsæt med resten af dejen.
  • Lad boller efterhæve 40 minutter.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter. Det er vigtigt, at din ovn er godt varm, så bollerne hurtigt "sætter sig".
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.

Noter

Bollerne kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen