Go Back
+ servings
Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

Rosenkål med bacon

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 8 grillpinde
  • 32 rosenkål
  • 8 baconskiver - medium tykkelse
  • Salt
  • Peber
  • 2 tsk chiliflager

Fremgangsmåde

  • Skær stokken af rosenkålene og tag de yderste 2-3 blade af.
  • Kom vand i en gryde og kog det op.
  • Kom rosenkålene i og kog dem ca. 5 minutter til de er næsten møre.
  • Dræn dem for vand og skyl med iskoldt vand, så du stopper kogeprocessen.
  • Lad dem køle lidt, så du kan røre ved dem.
  • Find grillpinde og bacon frem.
  • Start med at sætte den yderste del af baconen forsigtigt på grillpinden, kom herefter et rosenkål på og fold dernæste bacon indover igen. Forsæt rosenkål, bacon, rosenkål, bacon, rosenkål og slut af med bacon.
  • Gør det samme ved resten af, så du får 8 grillpinde med 4 rosenkål på hver.
  • Brug en lille bradepande med rist eller læg en bagerist over en bradepande.
  • Læg dine grillspyd på risten, så din bacon bliver sprød og bradepanden opsamler overskydende fedt.
  • Krydr med salt, peber og chiliflager.
  • Bag rosenkålsspydene midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Vend spydene halvvejs.
  • Tag dine spyd ud og server.
  • Krydr evt. med mere salt og friskkværnet peber.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen