Go Back
+ servings
Broccolisalat med peanuts

Asiatisk broccolisalat med peanutdressing

Forb. tid10 min
Ret: Salat
Antal: 2 pers.

Ingredienser

Salat

  • 1 broccolihoved
  • 2 dl edamamebønner
  • 3 forårsløg
  • 1 dl saltede peanuts
  • 1 tsk chiliflager
  • 4 spsk sesamfrø

Dressing

  • 8 spsk peanutbutter
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk sesamolie
  • 1/2 tsk akaciehonning
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk sriacha - stærk chilisauce
  • 1 spsk risvinseddike - eller lys eddike/balsamico
  • 1/2 tsk friskrevet ingefær
  • 4-5 spsk vand

Fremgangsmåde

Salat

  • Del broccolihovedet i mindre buketter. Damp dem 3-4 minutter i letsaltet vand. Broccolien skal have bid. Kom edamame bønner i gryden det sidste minut og tilbered dem med.
  • Dræn broccoli og edamame bønner i en sigte og skyl med rigelige mængder koldt vand, så kogeprocessen stoppes.
  • Skær forårsløg i tynde skiver.
  • Fordel broccoli, edamame bønner og forårsløg på en fad. Top med saltede peanuts, chiliflager og sesamfrø.

Dressing

  • Kom alle ingredienser til peanutdressingen i en blender. Blend indtil dressingen er glat - ca. 1 minut. Alternativ kan du piske dressingen sammen i hånden.
  • Smag dressingen til.
  • Fordel dressingen over salaten eller server den til.

Noter

Tilsæt evt. 1 æble i tern eller 1/2 mango i tern til salaten. Det er et hit.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen