Go Back
+ servings
Lakseroulade opskrift - nem og lækker forret med røget laks, dildcreme og tilbehør - nytårs forret

Lakseroulade

Lækker og nem forret, som kan laves i god tid.
Forb. tid15 min
Ret: Forret
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Lakseroulade

  • 300 g røget laks
  • 150 g flødeost
  • 4 spsk cremefraiche - 18%
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl frisk dild
  • Salt
  • Peber
  • Evt. 1 tsk peberod - friskrevet

Dressing

  • 3 dl cremefraiche - 18%
  • 4 spsk citronsaft
  • 1/2 dl frisk dild
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4-6 dl Salat - gerne blandet
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 nip sukker
  • Salt/peber
  • Brød - eller ristet rugbrød
  • Frisk dild

Fremgangsmåde

Lakseroulade

  • Læg et stykke madfilm ud på køkkenbordet. 
  • Læg laksestykkerne i ét aflangt lag på filmen ca. 35 cm x 15 cm. Jo bredere, jo større skiver. Lad laksestykkerne overlappe lidt, så der ingen huller er. 
  • Rør flødeost, cremefraiche, citronsaft, dild og evt. peberod sammen. Smag til med salt og peber. 
  • Fordel fyldet på lakseskiverne. Lad 1 cm være fri i kanten, så du nemmere kan rulle rouladen sammen. 
  • Tag fat i madfilmen og rul laksefirkanten sammen på den lange led. Rul den stramt, så du får en roulade uden lufthuller. 
  • Pak rouladen ind i endnu et lag madfilm. Læg den i fryseren i 1-2 timer eller i køleskabet til dagen efter. 

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til. 

Servering

  • Rør olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing. Smag til. Vend salaten med dressingen og fordel på tallerkener.
  • Skær rouladen i 1-2 cm tykke skiver. Fordel dem oven på salaten.
  • Top med frisk dild og server med brød og dressing. 

Noter

Lakserouladen kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen