Go Back
Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Store flødeboller med marcipanbund

Antal: 12

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 150 g past. æggehvider
  • 500 g hvid eller mørk chokolade
  • Hakkede ristede hasselnødder
  • Kokos

Fremgangsmåde

  • Marcipanrullen er nemmest at skære hvis den er frossen.
  • Skær 12 skiver på ca. 0,5 cm tykkelse og læg dem på et bagepapir.
  • Tryk dem lidt ud og ret dem til, så de er runde. Bundene bages 7 min ved 180 grader. De skal kun lige tage lidt farve. hvis de får for meget bliver bundene seje.
  • Når de tages ud af ovnen er de bløde, men de bliver hurtig hårde. Lad dem køle af på en rist.
  • 300 g sukker og 1 dl vand koges op. Sukkerlagen skal være ca. 120 grader varm, mens hvis der ikke haves en termometer til sukker, er den færdig når den begynder at blive let tyk og gylden i kanten.
  • Æggehviderne kommes i en skål og piskes hurtig op. Langsomt tilsættes sukkerlagen, meget langsomt under konstant piskning ved middelhastighed. Sukkerlagen skal hellere i for langsomt end hurtigt.
  • Når alt sukkerlagen er pisket ind i æggehviderne, piskes guffet videre ved middel hastighed i ca. 20-25 min. Og ja, det tager lang tid og kræver en god hånd-mixer!
  • Når guffet er blevet meget stift kommes det i en sprøjtepose med et stort tyl hoved. Guffet sprøjtes på enten som toppe eller mere fladt hvis det skal være boller. Sørg for at komme helt ud til kanten af marcipanbundene.
  • Dernæst bages flødebollerne i ovnen i ca 7 min ved 180 grader, til de har fået en fast overflade.
  • Lad dem afkøle helt inden chokoladeovertrækket.
  • Chokoladen smeltes og med en ske kommes overtrækket på. Sørg for at dække fyldet helt. Lad det tørre lidt, inden flødebollerne eventuelt vendes i hakkede nødder eller kokos.
  • Flødebollerne opbevares i køleskabet og er holdbare i 3 dage.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen