Go Back
Sund æbletærte opskrift

Æbletærte – kun med æbler

Ingredienser

Bund

  • 75 g hvedemel
  • 75 g hvid hvedemel
  • 100 g smør
  • 75 g flormelis
  • 1 æg

Fyld

  • 3-4 æbler
  • 2 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 40 g mandler
  • 40 g hasselnødder
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

  • Smørret smuldret i melet og dejen æltes sammen med de øvrige ingredienser. Når dejen er samlet til en kugle, trykkes den flad og dækkes den til med en frysepose og stilles i køleskabet min. 30 min.
  • Dejen skal være kold, ellers kan den ikke udrulles.
  • Kom godt med mel på et rent bord og udrul dejen. Det er MEGET vigtigt at mætte dejen godt med melet, eller kan den ikke slippe bordet.
  • En tærteform smøres og den udrullede dej lægges i formen. Kom et stykke bagepapir i den dej forede form, og fyld op med tørre bønner.
  • Bunden forbages 15 min ved 200 grader. Derefter fjernes bønnefyldet og bagepapiret og bunden bages 10 min.
  • Skær 2 æbler i tynde både – lad skrællen blive på. De 2 andre æbler rives groft.
  • På den forbagte tærtebund lægges æblebådene i et enkelt lag i mønster, så hele bunden dækkes. Dernæst kommes de revne æbler over, fordel den revne masse lidt ned i mellemrummene.
  • Kanel, kardemomme og vanilje sukker drysses over. Nødderne hakkes groft og kommes over tærten.
  • Slut af med et drys af rørsukker.
  • Tærten bages ca. 15-20 min ved 180 grader, til æblerne er bagte og nødderne er sprøde – men pas på de ikke bliver for mørke.
  • Lad tærten køle til den er lun. Serveres med cremefraiche eller flødeskum.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen