Go Back
opskrift med kylling og kartofler

Kylling og kartoffel i spinat og parmesansauce

Nem og lækker aftensmad
Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 hel kylling - delt eller 5-6 stykker bryst og lår med ben.
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1/2 løg - finthakket
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk Herbes de provence
  • 1 tsk chiliflager
  • 450 g små kartofler - delt i kvarte
  • 6 cocktailtomater - delt i kvarte
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 dl parmesanost - revet
  • 1 håndfuld babyspinat - ca. 2 dl
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom olie på en stor pande og brun kyllingestykkerne på alle sider.
  • Tag kyllingen af panden igen.
  • Kom hvidløg, løg paprika, herbes de provence og chiliflager på panden og svits 1 minut.
  • Tilsæt kartofler og svits dem med 2 minutter.
  • Kom tomater på panden og svits dem med 30 sekunder.
  • Hæld herefter vand og bouillonterning på panden, skru ned til jævn varme og lad det hele simre i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt madlavningsfløde, parmesanost, spinat, salt og peber til panden.
  • Lad spinaten falde lidt sammen og kom herefter kyllingestykkerne tilbage på panden.
  • Lad retten simre 15-20 minutter ved svag varme til kyllingen og kartoflerne er møre.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med et drys frisk parmesan på toppen, godt brød til at suge saucen og en frisk salat.

Noter

Retten kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen