Go Back
Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

Citronfromage

Klassisk citronfromage pyntet med marengs
Antal: 6 pers.

Ingredienser

Citronfromage

  • 4 blade husblas
  • Skal af 2 citroner - ca. 2 spsk.
  • 1 dl citronsaft
  • 80 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 2 dl piskefløde

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

Citronfromage

  • Læg husblas-bladene i en stor skål med koldt vand. Lad dem ligge ca. 10 minutter.
  • Pisk sukker, æggeblommer og citronskal lyst og luftigt - ca. 3-4 minutter.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål.
  • Tag husblas-bladene op af vandet og kram det let for vand. Kom dem i en lille gryde.
  • Smelt husblas ved svag varme, under konstant omrøring - den må ikke begynde at boble.
  • Tag gryden af varmen og hæld citronsaft i den smeltede husblas.
  • Vend det i ægge/sukker-massen.
  • Vend dernæst flødeskum i.
  • Vend til sidst æggehviderne over 2-3 gange.
  • Fordel citronfromagen i 6 glas, skåle eller en stor skål.
  • Dæk med film og kom citronfromagen i køleskabet til den har sat sig - ca. 2-3 timer.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt sukker til æggehviderne lidt af gangen.
  • Pisk marengsen sej - ca. 3 minutter.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose. Klip et 1 cm, hul.
  • Sæt toppe af marengs på citronfromagen.
  • Brænd dem let med en gasbrænder.
  • Server straks.

Noter

Er du virkelig pjattet med citronfromage, så er der til 4 personer.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen