Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cheesecake med jordbær
Cheesecake med jordbær og bund af digestive kiks er en nem og lækker klassiker, som er en favorit dessert herhjemme.
Tilb. tid
2
timer
t
10
minutter
min
Samlet tid
2
timer
t
10
minutter
min
Antal:
8
pers.
Ingredienser
Bund
200
g
digestivekiks
30
g
sukker
100
g
smør
-
smeltet
Fyld
900
g
flødeost
250
g
sukker
1
vaniljestang
30
g
hvedemel
250
g
cremefraiche 18%
3
æg
1
æggeblomme
Top
300
g
friske jordbær
Jordbærsauce
300
g
jordbær
60
g
sukker
2-3
spsk
limesaft eller citronsaft
Fremgangsmåde
Bund
Knus kiksene helt fint i en foodprocessor.
Bland de knuste kiks med sukker og smeltet smør.
Fordel kikseblandingen i et jævnt lag i bunden af en springformen.
Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.
Lad bunden afkøle helt.
Fyld
Kom flødeost, sukker og korn fra vaniljestangen i en stor skål.
Pisk det luftigt - ca. 2 minutter.
Sigt melet i og pisk det hele sammen - ca. 3 minutter.
Tilsæt cremefraiche og vend det i blandingen.
Slå æggene + æggeblomme ud i en anden skål og pisk det sammen.
Vend æggene i flødeostblandingen og bland til massen er jævn.
Fordel massen på den forbagte, afkølede bund.
Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn) i 10 minutter.
Skru ned til 110 grader og bag 50-55 minutter -
åbn ikke ovndøren undervejs.
Sluk ovnen og lad kagen stå i ovnen på eftervarme i 50 minutter.
Tag kagen ud og lad den afkøle i formen på en bagerist.
Kom kagen i køleskabet min. 8 timer - gerne natten over.
Jordbærsauce
Skær jordbærerne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med sukker og limesaft.
Kog op under omrøring til bærrerne bliver bløde og begynder at afgive saft.
Brug en stavblender til at blende det helt jævnt.
Lad jordbærsaucen afkøle helt.
Servering.
Befri forsigtigt cheesecaken fra springformen.
Fordel friske jordbær på toppen.
Server med jordbærsauce.
Noter
Opbevar cheesecaken i køleskabet.
Jordbær kan udskiftes med hindbær, brombær, blåbær eller andre bær.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen