Go Back
+ servings
Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Guinness Brownies med chokolade ganache

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 10 pers

Ingredienser

  • 175 mørk chokolade - ca. 50-60%
  • 225 g smør - blødt
  • 300 g lys muscovadosukker - eller 200 g farin + 100 alm. sukker
  • 4 æg
  • 1 dl Guinness
  • 125 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 150 g mørk chokolade - grofthakket

Chokoladeganache

  • 110 chokolade
  • 80 g piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen og lad den afkøle, mens du laver næste steps.
  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt - ca. 3-4 minutter!
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Tilsæt guinness og smeltet chokolade og vend det i.
  • Bland mel og kakaopulver i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt til dejen er jævn.
  • Kom hakket chokolade i og vend det rundt.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bag ved 175 grader, alm. ovn, i ca. 30 minutter. Prik med en tandstik - dejen skal stadig være lidt fugtig i midten.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist i formen.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
  • Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
  • Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
  • Fordel chokoladeganachen på den afkølede brownie.
  • Drys med flagesalt.

Noter

**Guinness brownies er allerbedst en nogle timer eller dagen efter, hvor de har sat sig.
**Kan fryses med eller uden ganache.
**Brug en 20 x 25 cm metalform (brownien bliver ca. 5 cm høj)
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen