Go Back
+ servings
speltboller - opskrift på brød og boller med speltmel - Louise Lyshøj

Speltboller

Forb. tid14 t
Tilb. tid20 min
Samlet tid14 t 20 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

Fordej

  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • 100 g sigtet speltmel
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk honning

Dej

  • 2,25 dl vand
  • 100 g groft speltmel
  • 200-250 g hvedemel

Fremgangsmåde

Fordej

  • Rør gær ud i vandet.
  • Tilsæt speltmel, salt og honning.
  • Rør dejen godt sammen til den er jævn.
  • Kom madfilm over skålen og lad den stå på køkkenbordet i 12 timer.

Dej

  • Kom fordej i stor skål.
  • Tilsæt vand og speltmel. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen til den er smidig, men stadig klistret (ca. 7 minutter på røremaskine ved medium hastighed).
  • Dæk skålen til med madfilm og lad dejen hæve 1,5 time.
  • Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i 10 rustikke stykker og kom dem over på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk pladen med et viskestykke og lad bollerne hæve 30 minutter.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen