Go Back
+ servings
Brød med abrikos og solsikkekerner - opskrift på brød med tørret frugt

Brød med abrikoser og solsikkekerner

Forb. tid10 timer
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid10 timer 40 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker - kan udelades
  • 1 tsk stødt koriander
  • 125 g tørrede abrikoser - grofthakkede
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g grahamsmel
  • Ca. 300 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt kærnemælk, honning, salt, vaniljesukker, koriander, abrikoser, solsikkekerner, grahamsmel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine ved medium hastighed i ca. 6 minutter - til den slipper skålens sider.
  • Kom madfilm over skålen og sæt dejen i køleskabet i 8 timer.
  • Tag skålen ud og vip forsigtigt dejen på køkkenbordet.
  • Form dejen til en rundt brød og læg det i en hævekurv, 26 cm (eller en skål), som er drysset godt med mel. Lad det efterhæve 2 timer.
  • Vip brødet ud på en bageplade med bagepapir. Rids det med en skarp kniv.
  • Bag brødet ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter.
  • Afkøl brødet på en bagerist.

Noter

Brødet kan fryses
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen