Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Brød med abrikoser og solsikkekerner
Forb. tid
10
timer
t
Tilb. tid
40
minutter
min
Samlet tid
10
timer
t
40
minutter
min
Antal:
1
stk
Ingredienser
10
g
gær
2
dl
lunken vand
1,5
dl
kærnemælk
2
spsk
akaciehonning
2
tsk
salt
1
tsk
vaniljesukker
-
kan udelades
1
tsk
stødt koriander
125
g
tørrede abrikoser
-
grofthakkede
50
g
solsikkekerner
150
g
grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gær i vandet.
Tilsæt kærnemælk, honning, salt, vaniljesukker, koriander, abrikoser, solsikkekerner, grahamsmel og hvedemel.
Ælt dejen på en røremaskine ved medium hastighed i ca. 6 minutter - til den slipper skålens sider.
Kom madfilm over skålen og sæt dejen i køleskabet i 8 timer.
Tag skålen ud og vip forsigtigt dejen på køkkenbordet.
Form dejen til en rundt brød og læg det i en
hævekurv, 26 cm
(eller en skål), som er drysset godt med mel. Lad det efterhæve 2 timer.
Vip brødet ud på en bageplade med bagepapir. Rids det med en skarp kniv.
Bag brødet ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter.
Afkøl brødet på en bagerist.
Noter
Brødet kan fryses
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen