Go Back
Små mandelbrød med saltet topping

Små mandelbrød med saltet topping

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk olie
  • 175 g mandelmel
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • ½ dl kold kaffe
  • 50 g grofthakket - saltede mandler

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og vand i en skål og opløs gæren heri
  • Tilsæt salt, honning. olie, æg og mandelmel. Rør godt.
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt - den må ikke blive for tør.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer.
  • Smør formene og fordel dejen heri. Det kræver lidt tålmodighed.
  • Du kan også vælge, at bage ét stort brød.
  • Dæk brødene til og efterhæv i ca. 30-45 minutter.
  • Pensl brødene med kold kaffe og drys med hakkede mandler.
  • Bag brødene ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  • Tag et brød op af formen og bank på det, lyder det hult er de færdige.
  • Lad brødene hvile 5-10 minutter i formen. Tag dem derefter ud og afkøl dem på en rist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen