Go Back
Sunde spinatjuice-brød med skyr og valnødder

Spinatjuice-brød med skyr og valnødder

Ingredienser

  • 4 dl spinatjuice
  • 2 dl skyr
  • 20 g gær
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 50 g ristede valnødder
  • 4 dl hvid hvede - eller andet groft mel
  • 6-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Varm spinatjuicen op til den er lillefingervarm (37 grader)
  • Smuldr gæren i en skål, kom spinatjuicen i og opløs gæren.
  • Tilsæt skyr, honning, salt, olie, æg, valnødder og hvid hvede og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!!!
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 2-3 timer - til dobbeltstørrelse.
  • (Eller brug 10 g gær og lad dejen koldhæve i køleskabet i 12 timer)
  • Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk brødene til og lad dem efterhæve 30 minutter.
  • Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen