Go Back
chokoladesnurrer med marcipan

Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

Tilb. tid15 min

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 9-10 dl hvedemel

Fyld

  • 150 g smør
  • 150 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 200 g hakket mørk chokolade
  • 50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og smør i en gryde og varm til op til smørret er smeltet.
  • Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, vaniljesukker og æg og rør godt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
  • Ælt dejen i ca. 10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
  • Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
  • Imens laves fyldet
  • Bland smør, sukker og marcipan i en skål. Pisk det sammen. Gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge.
  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 50x60cm og 0,5 cm i tykkelse.
  • Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen og drys med den hakkede chokolade
  • Fold dejen sammen ved først, at folde den ene halvdel ind til midten og dernæst folde den anden halvdel ind over - så der haves 3 lag. Tryk dejen lidt sammen. (se billed)
  • Skær dejen i ca. 3 cm strimler
  • Skær strimlen igennem på midten, men ikke helt. Flet/rul de 2 "strimler" om hinanden. Bind en knude med strimlen.
  • Kom snurrerene på en bageplade med papir og dæk med et viskestykke.
  • Lad dem efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensl kanelsnurrerne med æg og drys med hakkede mandler
  • Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Kom dem på en bagerist og afkøl.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen