Go Back

Multi-farvede gulerodsbrud

Tilb. tid20 min

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 1 æg
  • 4 groftrevne gulerødder - 1 lilla, 1 gul, 1 hvid, 1 orange
  • 50 g smør - stuetemperatur
  • 7 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Oplæs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, honning, æg og revne gulerødder.
  • Kom halvdelen af hvedemelet i og rør det hele godt sammen.
  • Kom smørret i den klistrede dej, ved at æte/presse den ind med fingrene. Det tager lidt tid.
  • Når smørret er "opløst, æltet ind tilsættes hvedemel lidt efter lidt og dejen æltes godt. Den skal være meget klistret!
  • Kom dejen i skålen og dæk den til med et klæde. Lad den hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Brug 2 skeer til at sætte store klatter af dejen på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve ca. 30-45 minutter på pladen.
  • Bag bollerne ved 230 grader i ca. 15-22 minutter. Tjek om de er gennembagte.
  • Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
  • Spis dem lune med smør og ost.

Noter

De farvede gulerødder kan udskiftes med almindelige orange.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen