Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Chokoladeboller
Forb. tid
2
t
Tilb. tid
15
min
Ingredienser
35
g
gær
3
dl
mælk
50
g
smør
2
spsk
sukker
1
tsk
salt
75
g
hvide chokoladeknapper
75
g
mælkchokolade-knapper
75
g
mørke chokoladeknapper 70%
1
dl
hvid hvede
5-7
dl
hvedemel
Fremgangsmåde
Lun mælk og smør i en gryde.
Smuldr gærren i en skål og opløs den i det lune mælk/smør (lillefingervarmt).
Tilsæt sukker, salt og groft mel. Rør det hele godt sammen.
Lad dejen stå 10 minutter og køle helt af, så chokoladen ikke smelter, når den kommer i.
Kom halvdelen af hvedemel i dejen og rør godt.
Tilsæt hele baduljen af chokoladeknapper, rør dem forsigtigt i.
Kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen røres sammen. Ælt den godt med skeen - ikke hænderne, for så smelter chokoladen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Hæld forsigtig dejen ud på et meldrysset bord (ikke for meget mel).
Del dejen i 2 med dejskraber. Form hver klump dej til en lang tyk pølse og tryk den lidt flad.
Del pølsen/rektanglen i trekanter med dejskraberen.
Kom stykkerne på bagepladen. De må gerne være rustikke.
Lad bollerne efterhæve 30 minutter.
Bag bollerne ved 225 grader i ca. 12-15 minutter.
Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Spis dem lune eller kolde med iskoldt smør eller bare som de er.
Noter
Chokoladebollerne kan fryses.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen