Go Back

Double Espresso Brownies

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min

Ingredienser

Brownie

  • 115 g smør
  • 100 g 70% chokolade
  • 200 g sukker
  • 4 alm. æg
  • 3 tsk instant espressopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g hvedemel
  • 1 håndfuld hakkede valnødder - ristede
  • 50 g valgfrie chokoladeknapper

Top

  • 2 dl piskefløde
  • 3 tsk kold espresso
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Chokoladespåner

Fremgangsmåde

  • Kom chokolade og smør i en lille kasserolle og smelt det ved lav varme.
  • Tag gryden af varmen og pisk sukkeret i.
  • Tilsæt æggene ét af gangen, pisk godt mellem hvert.
  • Bland espressopulver, salt, vaniljesukker og mel sammen.
  • Sig melblandingen i browniedejen og vend det hele sammen.
  • Tilsæt valnødder og chokoldeknapper.
  • Hæld dejen i en bagepapir-beklædt bageform.
  • Bag brownien ved 170 grader i cirka 30 minutter. Den skal være fast på overfladen, men være fugtig i midten. Tjek med en tændstik. Den må endelig ikke blive overbagt.
  • Tag brownien ud og lad det afkøle i formen på en bagerist.
  • Når brownien er afkølet kommes den i køleskabet et par timer - gerne natten over.

Servering

  • Tag brownien ud 30 minutter før servering.
  • Skær den i passende firkanter.
  • Kom piskefløde, espresso og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt en top på hver stykke brownie.
  • Drys med chokolade og server.

Noter

Valnødder og chokoladeknapper kan udelades.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen