Go Back

Klatkager af risengrød // m. kardemomme og citron

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min

Ingredienser

  • Ca. 4 dl kold risengrød
  • 2 æg - delt i blomme og hvider
  • Korn af 1/2 vaniljestang
  • 1-2 spsk sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1/4 tsk kardemomme - kan udelades
  • 1 tsk revet citronskal - kan udelades

Fremgangsmåde

  • Bland risengrød, æggeblommer, vanilje, sukker, kartoffelmel, kardemomme og citron godt sammen. Pisk æggehviderne hvide og luftige.
  • Vend forsigtig de piskede æggehvider i dejen.
  • Varm en pande op med smør og sæt klatter af dejen (som pandekager) på panden.
  • Bag klatkagerne ca. 3 minutter på hver side ved jævn varme.
  • Server straks eller spis dem kolde.

Noter

Kardemomme og citron skal udskiftes med kanel, appelsin, kakao m.m.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen