Go Back

Lemon Pull Apart Bread

Tilb. tid30 min

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 1/2 dl lunken vand
  • 1 tsk sukker
  • 350 g mel
  • 55 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g hørfrø
  • 25 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 æg - L

Fyld

  • 25 g smeltet smør
  • 200 g sukker
  • 2 spsk revet skal af 2 citroner

Fremgangsmåde

Dej

  • Opløs gær og 1 tsk sukker i vandet. Lad det trække 5 minutter.
  • Bland mel, sukker, salt, vaniljesukker og hørfrø sammen.
  • Smelt smør og mælk sammen i en lille gryde. Tag det af varmen og lad den afkøle til det er lunt.
  • Bland gær-opløsningen med melblandingen og rør det godt sammen.
  • Tilsæt smør/mælk, samt æg og rør det godt sammen.
  • Ælt dejen let sammen - den skal ikke æltes for meget.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve 1 - 1,5 time.

Fyld

  • Bland sukker og revet citronskal sammen. Det skal blive til en våd blandingen.

Brød

  • Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  • Smør fladen med smeltet smør og drys med citronsukkeret.
  • Skær dejen i lange strimler, som i bredde passer til en brødform.
  • Læg strimlerne oven på hinanden og skær dem i firkanterne, som passer til brødformen.
  • Kom alle brødfirkanterne i den smurte brødform - de skal bare puttes rustik i.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Tag brødet ud og lad den køle 10 minutter i formen inden det tages ud og afkøles på en bagerist.
  • Server brødet lunt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen