Go Back

Grove brød med rødbedepesto og saltede mandler

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rødbedepesto
  • 50 g saltede mandler
  • 5 dl hvid hvedemel
  • 7 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i vandet.
  • Tilsæt skyr, salt, rødbedepesto, mandler og hvid hvede - rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes sammen. Ælt til den er smidig, men stadig let klistret.
  • Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve 1,5 time tildækket.
  • Kom forsigtig dejen ud på et meldrysset bord, bred den ud til en firkant og del den med en bagespatel i passende firkanter.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad brødene hæve 30 minutter.
  • Pensl med kold kaffe eller sammenpisket æg og bag brødene ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  • Afkøl brødene på en bagerist.

Noter

Rødbedepesto kan udskiftes med anden pesto. Prøv tomat, rucola eller spinat.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen