Go Back
+ servings

Banan-snurrer med jordnøddesmør

Tilb. tid20 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 dl mælk
  • 1 moden banan - moset
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 5 dl hvid hvedemel
  • Ca. 7 dl hvedemel
  • Ca. 150 g crunchy peanutbutter - 1/2 glas
  • Mandelflager

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i lunken vand.
  • Tilsæt mælk, banan. salt, olie. hvid hvede og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen godt til den er smidig og glat.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1,5 -2 timer.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  • Rul den ud til en rektangel på ca. 40x30 og 1 cm i tykkelse.
  • Smør dejen med peanutbutter.
  • Fold dejen sammen på midten. Skær dejen i strimler på 2 cm i bredden
  • Tag en strimmel og tag den ene ende mellem din pege-og tommelfinger. Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut med at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
  • Kom snurrerene på en bageplade med papir og dæk med et viskestykke.
  • Lad dem hæve 20 minutter.
  • Pensl snurrerne med æg og drys mandelflager.
  • Bag snurrerne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  • Kom dem på en bagerist og afkøl.

Noter

Guide til at "snurrer": http://www.louiogbearnaisen.dk/2013/03/kanelsnurrer-med-marcipan-guide-sadan-snurrer-du-kanelsnurrer.html
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen