Go Back

Brød med linser

Tilb. tid35 min

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsl groft salt
  • 2 tsk tørret timian
  • 4 dl blandede linser og kerner - kogt og afkølet
  • 7-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt de øverige ingredienser undtagen hvedemelet - rør det hele godt sammen.
  • Kom hvedemelet i lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen rigtig godt, den skal stadig være lidt "våd", men smidig.
  • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Hæld forsigtig dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Lad den efterhæve 30-40 minutter, mens ovnen varmer til 250 grader.
  • Skru ovnen ned til 225 grader og kom brødet ind.
  • Bag brødet 30-40 minutter indtil det er gennembagt.
  • Tag det ud og afkøl på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen