Go Back
Boller med bønner - lækre og saftige

Boller med bønner

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 dåse butterbeans - drænet, skyllet og moset
  • 2 spsk birkes
  • 1,5 dl rugmel - eller anden grov meltype
  • 6-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Smuldr gærren i lunken vand og rør så det opløses.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen rigtig godt sammen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Kom med 2 spiseskeer "klatter" af dejen på en bageplade med papir.
  • Lad bollerne hæve ca. 30 minutter.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Afkøl på en bagerist.

Noter

Butterbeans kan udskiftes med hvide bønner.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen