Go Back
Gigantisk Kanelsnegl

Gigantisk Kanelsnegl

Tilb. tid25 min

Ingredienser

Dej

  • 5 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 50 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • ca. 12 dl mel

Fyld

  • 200 g smør
  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 3 spsk kanel

Top

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Dej

  • Lun mælk og smør i en lille kasserolle til det er lillefingervarmt (37 grader)
  • Smuldr gær i en stor skål og hæld mælkeblandingen over.
  • Tilsæt sukker, kardemomme og salt.
  • Kom melet i lidt af gangen, mens dejen æltes godt.
  • Hold gerne noget af melet tilbage, dejen skal være smidig og blank. Den må ikke blive for tør.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time.

Fyld

  • Pisk smør, sukker, marcipan og kanel sammen til en jævn masse.

Snegl

  • Rul dejen ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  • Smør fyldet ud i et jævn lag og rul dejen til en pølse.
  • Skær pølsen igennem på langs, så der fåes 2 lange strimler.
  • Twist/flet forsigtig de 2 strimler med hinanden, så du får 1 snoet, tyk strimmel. Pas på fyldet ikke falder ud, mens det gøres.
  • Rul strimlen om sig selv til en stor snegl.
  • Smør en rund form med høje kanter (eller beklæd med bagepapir). Brug evt. en stor springform.
  • Læg forsigtig sneglen heri.
  • Lad sneglen efterhæve 20 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg
  • Bag sneglen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen