Go Back

Cookie Dough Ice-cream Sandwich

Ingredienser

Cookie dough

  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør - stuetempereret
  • 1 æg - L
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vaniljeessens/ekstrakt - eller vaniljesukker
  • 150-200 g valgfri chokolade - chips eller grofthakket

Vanilje-is

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 æggehvider

Fremgangsmåde

Cookie dough

  • Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
  • Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
  • Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter.
  • For en lille bradepande (20x30cm) med bagepapir
  • Pres halvdelen af cookie dough ud bunden af den - dejen skal ca. være 0,5 cm i tykkelse.
  • Kom bagepapir over dejen og gentag med den sidste del dej.
  • Sæt bradepanden i fryseren i min. 1 time.

Vanilje-is

  • Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen tykt og hvidt - det tager ca. 5 minutter.
  • Pisk fløden til skum
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen.
  • Vend derefter blandingen i resten af flødeskummen og bland det forsigtig sammen.
  • Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i - pas på med ikke at slå luften ud.
  • Kom isen i en beholder og frys den i ca. 2 timer - den må ikke blive hård.

Sandwich

  • Tag forsigtig de 2 lag cookie dough plader ud af formen og fjern bagepapiret.
  • For formen med bagepapir igen.
  • Læg det ene lag cookie dough i bunden af formen.
  • Hæld forsigtig den bløde vanilje-is ud over bunden og glat overfladen med en varm ske/spatel.
  • Kom det andet lag cookie-dough ovenpå isen og tryk det let sammen.
  • Film formen og kom den i fryseren min. 3 timer.
  • Tag forsigtig is-sandwichen op af formen - skær med en opvarmet kniv sandwich i ønsket størrelse.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen