Go Back

Asparges og skinke i butterdej

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Snack

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej - eller 6 små plader
  • 12 grønne asparges
  • 12 stykker god skinke - her er brugt parma
  • 50 g neutral flødeost - kan udskiftes med krydret udgave
  • Salt/peber
  • 1 æg
  • Parmesan

Fremgangsmåde

  • Skyl og knæk bunden af de grønne asparges
  • Skær butterdejspladen i 6 firkanter.
  • Smør pladerne med flødeost.
  • Skær skinkeskiverne midt over, så de passer til butterdejspladerne.
  • Fordel 2 stykker på hver plade.
  • Læg 2 asparges på hver plade, så de ligger diagonalt.
  • Krydr med salt, peber og revet parmesan
  • Fold de 2 hjørner på butterdejspladerne op over aspargsene og tryk dem let sammen.
  • Pisk ægget sammen og pensl pakkerne.
  • Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne og dejen er "poppet" op.
  • Tag dem ud og riv parmesan udover.
  • Server straks.

Noter

Skinke kan udskiftes med graved laks - rør gerne flødeosten op med frisk dild og citronsaft i det tilfælde.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen