Go Back
+ servings
Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis

Hjemmelavede ispinde med rabarber

Forb. tid15 min
Frysetid8 t
Samlet tid8 t 15 min
Antal: 8 styk

Ingredienser

  • 750 g rabarber
  • 1 liter vand
  • 2 dl sukker
  • 4-6 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kom rabarber og vand i en gryde.
  • Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
  • Si rabarberne fra og pres med bagsiden af en grydeske den sidste saft ud. Kom saften tilbage i gryden.
  • Kom sukker i gryden og lad saften koge op, så sukkeret bliver opløst.
  • Kom evt. rabarbersaften gennem et viskestykke, så du får en helt ren saft.
  • Lad saften køle af.
  • Smag saften til med citron. Hæld den på 8 isforme med pind og kom dem i fryseren i min. 8 timer.
  • Spis løs!

Noter

  • Synes du, ren rabarber er for intenst kan du udskifte halvdelen med jordbær eller hindbær.
  • Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen