Go Back

Bagte æbler – fyldt med marcipan, kanel og smør

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 40 g marcipan
  • 40 g smør
  • 40 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • Evt. hakkede nødder
  •  

Fremgangsmåde

  • Vask æblerne og udhul dem med en "æbleudhuler" (Ved ikke hvad sådan en hedder rigtig?) eller en skrællekniv. Æblerne skal ikke udhules helt igennem, for så løber al det gode fyld ud!
  • Jo større huller, jo mere snasket fyld !
  • Bland marcipan, smør, farin og kanel sammen til en ensartet masse. Tilsæt evt. hakkede nødder.
  • Fordel fyldet i æblerne og stil dem i et ovnfast fad.
  • Bag æblerne ved 150 grader i ca. 20-30 minutter. Bagetiden afhænger meget af æblesort og modning - så hold øje!
  • Når æblerne er blevet bløde (men stadig har lidt bid) tages de ud og afkøler 5 minutter.
  • Server med letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Noter

Mængdeangivelserne er cirka, da de afhænger af hvor store æbler der bruges.
TIP: Æblerne kan fyldes på forhånd og opbevares i køleskabet indtil de skal bages.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen