Go Back

Cheesy Beer Bread / Brød med øl, ost og timian

Tilb. tid18 min

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 5 dl lys øl
  • 150 g cheddarost
  • 2 spsk frisk timian - eller 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 8-10 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i øllet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt - tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
  • Dejen skal være smidig, men samtidig lidt klistret.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1,5-2 timer til dobbelt størrelse.
  • Smør en muffinsplade med lidt fedtstof.
  • Dej dejen i 20 stykker og rul dem til boller.
  • Kom en bolle i hver muffinshul - pres dejen lidt ud, så den ikke har top.
  • Lad bollerne hæve ca. 20 minutter.
  • Bag ved 200 grader i ca. 15-18 minutter.
  • Tag brødene ud og lad dem køle 5-10 minutter i formen. Vip dem ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Smager allerbedst lune.

Noter

Kan fryses!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen