Go Back

Rugtærte med savoykål og bacon

Tilb. tid30 min

Ingredienser

Tærtedej

  • 125 g hvedemel
  • 125 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • 60 g rapsolie
  • 70 g yoghurt
  • 1 dl 1 dl vand

Fyld (Brug gerne en rest)

  • 1/4 savoykål
  • 75 g bacontern
  • 1 tsk frisk timian
  • 25 g valnødder
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt/peber

Æggemasse

  • 3 æg
  • 2,5 dl cremefraiche - her 18%
  • 100 g revet ost
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Bland alle ingredienserne til bunden sammen, men hold lidt af vandet tilbage. Kom vandet i lidt efter lidt, til dejen har en sammenhængende, lidt våd konsistens.
  • Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
  • Fordel dejen i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel.
  • Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Fyld

  • Snit kålen fint.
  • Blancher den i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
  • Dræn kålen i et dørslag - skyl med iskoldt vand, så den bevarer sin sprødhed.
  • Steg baconen sprød og læg den på fedtsugende papir.
  • Kom 1 spsk olie på en pande, tilsæt kål og timian og svits det hele godt nogle minutter - kålen skal bare lige tage farve.
  • Tilsæt bacon, valnødder, æbleeddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
  • Lad det køle af helt af.

Æggemasse

  • Pisk alle ingredienserne sammen til æggemassen.
  • Vend savoykålfyldet i massen og bland det sammen

Tærte

  • Fordel fyldet på den forbagte bund.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 minutter til den er gennembagt.
  • Lad den trække 5-10 minutter før servering.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen