Go Back

Kyllinge pie

Tilb. tid20 min

Ingredienser

Låg

  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1/2 dl vand

Fyld

  • 150 g kogt kyllingekød i strimler
  • 100 g bacon i tern
  • 1 løg - fintsnittet
  • 1-2 persillerødder i tern - pastinakker, knoldselleri
  • 2 gulerødder i tern
  • 1 stort æble i tern
  • 1 spsk tomatpure
  • 3 spsk mel
  • 2 dl hønseboullion
  • 1 dl fløde
  • 1/2 dl cremefraiche
  • 2 tsk grov sennep
  • 1 tsk tørret estragon eller salvie
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Låg

  • Bland alle ingredienserne til tærtelåget i en foodprocessor og kør det hurtigt sammen.
  • Saml dejen, pak den ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.

Fyld

  • Steg baconen sprød på en pande. Tag den af og kom den på fedtsugende papir.
  • Steg kyllingekødet i baconfedtet på panden.
  • Tilsæt løg og rodfrugter - svits det et par minutter. Kom dernæst tomatpurren og baconen på panden.
  • Drys melet ud i panden under omrøring og hæld bouillon ved lidt af gangen. Tilsæt fløde og kog det hele godt igennem under omrøring, så alle klumper røres ud.
  • Tilsæt cremefraiche, sennep, krydderier og æbleternen. Varm hele molevitten godt igennem og smag til.
  • Kom fyldet i en stor tærteform eller flere små.
  • Rul tærtedejen ud og kom den på som låg. Tryk dejen lidt fast til tærteformens kanter. Prik med en gaffel eller skær et par snit i låget, så varmen kan komme ud.
  • Pensl låget med sammenpisket æg.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 15-20 minutter indtil låget er gyldent og sprødt.
  • Tag tærten ud og lad den hvile 10 minutter inden servering.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen