Go Back

Løgkompot med timian – syltede rødløg

Tilb. tid25 minutter

Ingredienser

  • 4 rødløg - mellemstore
  • 1 spsk olie
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 2 spsk sukker - gerne muscovadosukker
  • 3 spsk frisk timian
  • 1 spsk honning
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Skær løgene i tynde skiver.
  • Varm olien i en gryde og svits løggene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.
  • Tilsæt eddike og sukker og skru ned til jævn varme.
  • Lad kompotten simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Kom honning, timian og salt i og lad det hele simre videre, indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt lidt ind. Smag kompotten til.
  • Skold et glas og skyl med atamon.
  • Hæld kompotten på glas og luk straks låget.
  • Lad den få stuetemperatur inden kompotten stilles på køl.

Noter

Brug kompotten som tilbehør til gryderetter, kød eller på et ostebord.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen