Go Back
English muffins

English Muffins

Tilb. tid25 min

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 4,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1/2 brev tørgær - 3 tsk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 10 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Lun smør og mælk til det er fingervarmt.
  • Hæld det i en skål og rør ægget i.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen godt igennem - ca. 8 minutter ved æltning i hånden.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time.
  • Stik ca. 8-10 "muffins" ud med en udstikker eller et glas (8 cm diameter). Eller del dejen og rul den til boller, som trykkes flade.
  • Lad muffinsene hlve 15 minutter.
  • Varm en støbejernspande eller gryde op.
  • Smør den 2 spsk olie.
  • Kom muffinsene i og bag dem 3-4 minutter på hver side ved jævn varme.
  • Kom panden i ovnen eller flyt dem over på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ca. 15 minutter ved 160 grader.
  • Afkøl på en bagerist.
  • Spis dem lune eller del og rist dem godt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen