Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
–
+
servings
Julekringle med remonce og kanel
Smuk flettet kringe fyldt med remonce, marcipan og kanel - imponerer hver gang.
Forb. tid
30
min
Tilb. tid
20
min
Hævetid
1
t
30
min
Samlet tid
50
min
Antal:
1
stk
Ingredienser
Dej
25
g
gær
1,5
dl
mælk
1
æg
20
g
sukker
1/2
tsk
kardemomme
1
tsk
salt
400-500
g
hvedemel
100
g
blødt smør
-
i tern
Remonce
100
g
smør
50
g
sukker
50 g
farin
100
g
marcipan
2
tsk
kanel
Evt. 1/2
tsk
stødt nellike
50
g
hasselnødder
-
grofthakkede
Fremgangsmåde
Dej
Kom mælken i en lille gryde og lun til den er lillefingervarm.
Hæld mælken i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst.
Tilsæt æg, sukker, kardemomme.
Kom hvedemelet i sammen med salt og ælt dejen sammen.
Kom tern af smør i og ælt smørret ind i dejen til den er glat og blank.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
Remonce
Kom smør, farin, kanel, sukker og maricpan i en skål og rør det sammen til en jævn masse.
Julekringle
Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca 65 x 20 cm.
Skær dejen til, så pladen er helt skarp.
Fordel fyldet langs midten af dejpladen, men lad 3 cm være fri i hver ende. Drys med hakkede nødder.
Snit begge dejpladens sider på skrå i en 45 graders vinkel, ca. 7 cm ind mod midten, hvor fyldet er. Lad hver strimlen være ca. 2-3 cm i bredden.
Flet skiftevis dejstrimlerne ind over fyldet, så det bliver pakket ind.
Flet hele vejen ned.
Form den flettede dej til en krans og saml enderne med den ekstra dej.
Kom forsigtigt kransen med bagepapir over på en bageplade og dæk til med et viskestykke. Lad den efterhæve 30 minutter.
Varm ovnen op til 180 grader (over og undervarme). Pisk ægget sammen. Pensl kransen med æg og drys med perlesukker.
Bag kransen midt i ovnen i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt.
Tag den ud og lad den afkøle på en bagerist.
Spis julekransen sammen dag, som den er bagt.
Noter
Hasselnødderne er ekstra gode, hvis de er ristet og afskallet først.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen