Go Back
+ servings
æblestrudel

Æblestudel med flødeskum

Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 4 plader filodej fra frost
  • 40 g smeltet smør
  • 600 g faste syrlige æbler
  • 1/2 dl sukker
  • 3 tsk kanel
  • 1 dl rosiner
  • saft af 1/2 appelsin
  • Flormelis
  • Flødeskum

Fremgangsmåde

  • Skær æblerne i 2 cm tykke både med skrællen på. 
    Kom dem i et fad og bland sukker, kanel, rosiner og appelsinsaft i. Vend det hele godt rundt. 
    Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 20 min. Rør lidt rundt undervejs. 
    Når sukker og appelsinsaft bliver til en sirupkonsistens og æblerne er møre, men stadig faste tages fadet ud. 
    Fyldet afkøles. Kommes evt. i køleskabet indtil brug. 
    Tø dejpladerne op i et fugtigt viskestykke. 
    Smelt smørret. Læg en dejplade ud på et stykke bagepapir. 
    Pensl overfladen med smeltet smør. Læg endnu en filoplade over. 
    Fordel halvdelen af fyldet i en stribe på den lange led, ude ved kanten. 
    Rul forsigtigt dejen sammen på den lange led, som en roulade, brug bagepapiret til hjælp. Pensl overfladen med smeltet smør. 
    Gentag det samme ved de sidste 2 plader dej. 
    Læg de 2 ruller ved siden af hinanden på en bageplade og bag dem i ca. 15 min ved 200 grader, indtil dejen er sprød. 
    Tag dem ud og lad dem afkøle et par minutter. Sigt flormelis over og server de dine æblestrudler med flødeskum.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen