Kom hvedekerner og vand i en gryde og kog det i ca. 15 minutter. Lad kernerne køle af.
Varm gulerodsjuicen med safrantrådene op til den er lillefingervarm (37 grader)
Smuldr gæren i en skål, kom gulerodsjuicen i og opløs gæren.
Tilsæt honning, salt, æg, revet gulerod og hvedekerner og rør det hele godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker, form dem til aflange brød og drej dem et par gange om sig selv. Dæk brødene til og lad dem hæve 30 minutter.
Drys med groft salt og bag brødene ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.