Go Back
+ servings
Brød med birkes og mandler - sprøde brød

Sprøde brød med birkes og mandler

Forb. tid15 min
Tilb. tid55 min
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 1

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2,5 dl yoghurt - 0,5%
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 tsk salt
  • 40 g birkes
  • 50 g mandler - her smuttede
  • 65 g finvalsede havregryn
  • Ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt yoghurt, honning, salt, birkes, mandler, havregryn og hvedemel.
  • Ælt dejen i ca. 5 minutter på en røremaskine ved medium hastighed. Dejen skal være meget klistret, men elastisk.
  • Beklæd en sandkageform (25 cm) med bagepapir. Fordel dejen heri.
  • Dæk formen til med madfilm og lad brødet hæve 1 time.
  • Kom brødet i ovnen og bag det ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 35 minutter.
  • Tag det ud, vip det ud af formen og afkøl på en bagerist.

Når brødet er helt koldt!

  • Skær brødet i tynde skiver på 0,5 cm. Læg skiverne på en bagerist i ét lag.
  • Tør skiverne ved 120 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter. Skiverne skal brune lidt, men pas på med ikke at give dem for meget - så er der risiko for ret dyr tandlægeregning,
  • Opbevar i en lufttæt beholder.

Noter

Du kan tilsætte tørret frugt (rosiner, abrikoser, tranebær osv.), chokoladestykker eller krydderier (kanel, vanilje osv.) til dejen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen