Go Back
+ servings
kranse med appelsin og remonce - julekranse - julesnurrer (2)

Kranse med marcipan-remonce og appelsin

Fine og lækre julekranse fyldt med marcipanremonce og appelsinmarmelade.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Antal: 12

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 80 g smør
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk kardemomme
  • 450-500 g hvedemel

Fyld

  • 75 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 6 spsk appelsinmarmelade

Top

  • 1 æg
  • 4 spsk mandelflager

Fremgangsmåde

Dej

  • Smelt smør og bland det med den kolde mælk.
  • Smuldr gær i en skål, tilsæt smør/mælkeblanding og rør gær ud heri.
  • Tilsæt æg, sukker, kardemomme, 400 g mel og salt.
  • Ælt dejen - gerne på en røremaskine ved medium hastighed, mens det resterende mel tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være smidig/blød og slippe skåles sider.
  • Dæk skålen til med madfilm og lad den hæve ca. 45 minutter til dobbelt størrelse. Har du et meget koldt køkken skal dejen hæve lidt længere tid.

Fyld

  • Kom smør, sukker og marcipan i en skål og rør det sammen til en ensartet masse med en håndmixer.
  • Rul dej ud på et bord (evt. med lidt mel på, men dejen må ikke blive tør!) til en rektangel på ca. 30x40 cm.
  • Smør remonce på halvdelen af dejen og fordel dernæst appelsinmarmelade i et jævnt lag på (på billedet er der også hakket hvid chokolade på halvdelen, som test).
  • Fold den anden halvdel af dejen indover fyldet og pres godt sammen.
  • Skær dejepladen i 2 cm strimler.
  • Tag en strimmel og sno/twist den om sig selv og form så den snoede strimmel til en krans.
  • Pres enden af strimlen ind i løkken af den anden ende af strimlen og pres dem lidt sammen, så du har en ensartet krans.
  • Læg kransene på en bageplade med papir, dæk dem til og lad dem efterhæve 30-45 minutter.
  • Pensl kransene med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
  • Bag kransene ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter til de er gyldne og bagte.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Kan fryses. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen