Go Back
+ servings
karamelsauce - opskrift på saltet karame

Karamelsauce

Nem, hjemmelavet saltet karamelsauce, som du kan bruge til desserter, kager og is.
Tilb. tid8 minutter
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 4 spsk vand
  • 80 g smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • ¾ tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom sukker og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme - rør ikke i det!
  • Lad det boble til sukkeret bliver til en gyldenbrun karamel. Sukkeret vil først stivne til hvide klumper, men herefter smelte og blive brun. Pas på det ikke brænder på her.
  • Tilsæt smør (det bruser op) og pisk indtil smørret er helt opløst.
  • Hæld fløde i (det bruser også op) og pisk godt. Lad karamelsaucen koge igennem i 1 minut.
  • Tag gryden af varmen og hæld karamelsaucen over i en skål,
  • Krydr med salt og lad karamelsaucen afkøle helt inden brug.

Noter

Hvis ikke du vil have en saltet karamelsauce, så udelader du blot salt. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen