Go Back
+ servings
karbonader-med-groenaerter-og-guleroedder

Karbonader

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk - eller svinekød
  • 1 æg
  • 100 g rasp
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Del farsen i 4 portioner. Ælt farsen godt sammen, så krebinetterne hænger sammen.
  • Form farsen til kugler og tryk dem flade. Giv dem en ekstra fordybning på midten, så bliver de stegt ensartet og ikke får en bule under stegning.
  • Pisk æg sammen i en skål. Fordel rapsen på en tallerken og krydr raspen med salt og peber.
  • Vend hver karbonade i sammenpisket æg og herover i raspen.
  • Varm en pande op med fedtstof (olie, margarine eller smør).
  • Steg karbonaderne ved høj varme i 2-3 minutter til de er sprøde og gyldne. Skru ned og lade dem stege videre ved jævn varme til de er gennemstegt, ca. 5-7 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber.
  • Server med kogte kartofler og grønærter og gulerødder, hvis det skal være helt klassisk.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen