Go Back
+ servings
krydderkage - opskrift på klassisk krydderkage - madfotografering og foodstyling

Krydderkage

Krydderkage spækket med krydderier er en skøn klassisk skærekage til efterår og jul.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¾ tsk natron
  • 2,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk ingefær
  • 1 tsk nellike
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 2 dl mælk

Valgfrit fyld

  • 100 g rosiner
  • 50 g hasselnødder
  • 1 spsk revet appelsinskal

Fremgangsmåde

  • Kom smør, sukker og brun farin i en skål. Pisk det godt sammen - ca. 2-3 minutter.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderier sammen i en anden skål.
  • Sigt det i dejen, tilsæt mælk og pisk det hele sammen til en ensartet dej - ca. 20 sekunder. Dejen må ikke piskes for meget, den skal blot samles.
  • Tilsæt fyld, hvis du vil have det i din krydderkage og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i en aflang brødform/sandkageform 25 cm, beklædt med bagepapir eller som er godt smurt.
  • Bag krydderkagen ved 180° (alm. ovn) i ca. 40 minutter.
  • Tag den ud og lad den afkøle i formen.
  • Spis løs!

Noter

Krydderkagen kan fryses. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen