jordbæris - hjemmelavet is med jordbær

Jordbæris

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • Korn af vaniljestang
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 500 g friske jordbær
  • 80 g sukker
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kom fløde, mælk og vaniljekorn i en gryde. Kog det op under omrøring.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til det er tykt - ca. 3 minutter.
  • Hæld den varme fløde/mælkeblanding i æggemassen, mens du hele tiden pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det begynder at tykne - det må ikke koge!
  • Tag den af varme og lad den køle.
  • Kom jordbær, sukker og citronsaft i en gryde og kog dey op til sukkeret er opløst.
  • Blend jordbærrene til en glat pure.
  • Vend jordbærpurren i iscremen.
  • Kom jordbærisen i en form og sæt den i fryseren natten over. Rør gerne i isen et par gange de første par timer.
  • Spis løs!