skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Skagenshorn

Forb. tid25 min
Tilb. tid12 min
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 37 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 80 g smør
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 450 g hvedemel - cirka
  • Tilsæt evt. 1/2 tsk kardemomme til dejen.

Fyld

  • 80 g smør - blødt
  • 80 g sukker
  • 100 g marcipan

Top

  • 1 æg
  • 100 g flormelis
  • 20 g kakao
  • 3 spsk kogende vand
  • 1/2 dl hakkede nødder - mandler, hasselnødder eller pistacienødder

Fremgangsmåde

Dej

  • Smuldr gær i en skål.
  • Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mælk og varm til væsken er lun.
  • Hæld den lune væsken over gæren og rør den ud.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel.
  • Ælt dejen til den er glat og smidig - den må ikke blive for tør.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time.

Fyld

  • Kom smør, sukker og marcipan i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse med en elmixer.

Skagenshorn

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 90 x 15 cm.
  • Skær dejen i 12 trekanter med flad spids.
  • Fordel 1 spsk remonce på den brede ende af trekanten. Rul den brede ende omkring remonce og mod den smalle ende, så du får et horn.
  • Læg hornene med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Pres enderne på hornene lidt sammen, så de får formen og fyldet ikke flyder ud.
  • Pensl med sammenpisket æg.
  • Bag skagenshornene ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Top

  • Rør flormelis, kakao og vand sammen til en tyk glasur.
  • Fordel glasur og hakkede nødder på toppen af skagenshornene.
  • Spis løs mens de er nybagte!

Noter

Skagenshornene kan fryses.