rød pesto - opskrift på pesto med peberfrugt

Rød pesto med peberfrugt, valnødder og ricottaost

Forb. tid5 min

Ingredienser

  • 2 hele grillede, hele peberfrugter - fra glas
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk ricottaost
  • 2 tsk tomatpure
  • 2 spsk parmesanost - revet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk friske basilikumblade
  • Salt/peber
  • 1-2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  • Rist valnødderne på en tør pande - ca. 1 minut. Tag dem af og afkøl let.
  • Kom peberfrugt, valnødderm ricottaost, tonatpure, parmesanost, hvidløg, citronsaft, basilikumblade og 1/2 dl olivenolie i en blender. Blend i 10 sekunder.
  • Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser. Blend igen og tilsæt olivenolie til du får den ønskede konsistens. Til pizzasnurrer må pestoen gerne være lgrov og ikke for tynd.
  • Hæld på en rengjort glas, hæld olivenolie på toppen og opbevar i køleskabet. Pestoen holder ca. 3 dage.

Noter

Ricottaost kan udelades.