Pizza snurrer

Pizzasnurrer

Forb. tid40 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t
Antal: 8 stk

Ingredienser

Dej

  • 1 dl vand - varmt
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 85 g smør - smeltet
  • 550-650 g pizzamel (tipo 00)

Fyld

  • 1,5 dl tomatsauce - eller rød pesto
  • 100 g revet ost

Top

  • 1 æg
  • 2 tsk havsalt
  • 2 tsk oregano

Fremgangsmåde

Dej

  • Bland vand og mælk sammen i en skål, så blandingen bliver lunken.
  • Opløs gær heri.
  • Tilsæt sukker, æg, oregano, salt og ca. 500 g pizzamel.
  • Ælt dejen på en røremaskine ved middel hastighed i ca. 5 minutter - tilsæt mere mel undervejs. Ælt til dejen slipper skålens sider.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Del dejen i 8 dele. Læg dejklumperne på fad eller en plade og dæk til med madfilm. Kom dem i køleskabet i min. 10 minutter, så dejen bliver kold. Det gør det markant nemmere at arbejde med dejen når den skal flettes.

Fyld

  • Er din tomatsauce meget klumpet, så giv den en tur med stavblenderen.
  • Tag en dejklump ud af køleskabet af gangen.
  • Form dejklumpen let til en firkant og rul den ud til en rektangel på ca. 35 cm x 15 cm.
    Rul dej ud
  • Smør 1 spsk tomatsauce eller pesto på i et jævnt lag og drys med 1 spsk ost.
  • Rul rektanglet stramt sammen på den lange led.
  • Klip eller skær pølsen igennem på den lange led.
  • Læg de to halvdele ved siden af hinanden med skærefladen opad og tryk enderne i toppen let sammen.
  • Flet de to halvdele sammen ved skiftevis af lægge dem over hinanden.
  • Pres enderne let sammen, så du nu har en snoet/flettet pølse.
  • Sno pølsen om sig selv, så du får en "snegl".
  • Slut af med at komme komme endestykket ind under din snurre.
  • Læg din snurre på en bageplade med bagepapir.
  • Forsæt med de resterende 7 dejklumper.

Top

  • Pensl alle snurrerne med sammenpisket æg og drys med oregano og havsalt.
  • Bag ved 225 grader i ca. 12-16 minutter.

Noter

Kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen