Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

  • 500 g små kartofler
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1/2 lille blomkål
  • 1 majskolbe
  • 4 spsk olivenolie
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Topping

  • 2 forårsløg
  • 1 dl frisk dild

Fremgangsmåde

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

  • Skyl kartoflerne og del dem i halve.
  • Rens, peberfrugterne og skær dem i strimler.
  • Skyl blomkålen og del i små buketter.
  • Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade i et lag.
  • Fordel olivenolie, chiliflager, spidskommen, salt og peber ud over og bland det hele godt sammen.
  • Læg majskolben i siden af bagepladen - bladene skal blive på.
  • Kom bagepladen i ovnen og bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - til kartoflerne er møre.
  • Tag bagepladen ud. Tag bladene af majskolben og rens den for hår. Skær majskernerne af kolben og fordel dem over de øvrige grøntsager.

Topping

  • Snit forårsløgene fint og hak dild groft.
  • Fordel forårsløg og dild på toppen af de bagte kartofler og grøntsager. Drys evt. med groft salt og dryp med 1 spsk olivenolie inden servering.
  • Server til kød eller spis vegetarisk med en grøn salat.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen